vrijdag 30 juni 2006

Badkamer : kurk en wandtegels

In de badkamer wordt het sanitair geïnstalleerd, de muren worden behangen met glasvezel en geschilderd (Cathédrale van Flamant). De muren worden betegeld (serie Pun van Ascot) en de kurkvloer wordt gelegd ( Vulcan van Santana). Er dienen enkele lagen vernis over te komen vooraleer de meubelen kunnen worden geplaatst.

Voor de aansluiting van de gasdoorstromer in de kelder dienen we beroep te doen op een erkend installateur. We profiteren er van om ineens de gasaansluiting te laten verlengen tot in de garage. Zo kunnen we op termijn als onze brander op mazout eventueel vervangen door een op gas (moest hij de geest geven, hetgeen hopelijk niet onmiddellijk gebeurt.

donderdag 15 juni 2006

Electriciteit : het aanbreken van de 21ste eeuw...

De nieuwe elektrische installatie wordt aangesloten op de tellerkast en ook de volledige buitenaansluiting wordt vernieuwd. In plaats van bovengronds komt deze nu ondergronds binnen.
Voortaan hebben we nu de luxe van stopcontacten in elke kamer...

Naar zolder zonder levensgevaar....

Boven wordt het krakkemikkige tussentrapje vervangen door een degelijker exemplaar. Het oude exemplaar staat na de zware belasting tijdens de werken op instorten.

En dit was ervoor, hier zie je ook nog het oude tapijt:

woensdag 14 juni 2006

Behangen en schilderen in de eetkamer

Ondertussen wordt er druk geschilderd : alle binnendeuren krijgen een kleurtje (Antiqua van Levis ), en ook de lambrisering in de eetkamer. De delen van de keuken en woonkamer die niet pas gepleisterd werden, worden voorlopig neutraal wit geschilderd en ook alle plafonds worden gewassen en geschilderd ( wat een hele karwei is).

dinsdag 13 juni 2006

Laminaat en schilderwerken boven

In de laatste spurt naar de verhuis toe, (gelukkig hebben we 14 dagen uitstel gekregen om te verhuizen) wordt er nog héél veel gedaan.

Op de eerste verdieping wordt het donkerbruine vasttapijt vervangen door laminaat (Wit eiken met V-groef van Berry Floor). De kinderkamers worden behangen en geschilderd, Blondje kiest voor twee blauwtinten en SterActrice kiest voor roze en groen. Door de keuze van het behang; een soort glasvlies, verbruiken we liters verf want het behang zuigt letterlijk alle verf op. Uiteindelijk vinden we hier een oplossing voor en behandelen we het behang voor met een soort primer.