zaterdag 7 maart 2015

Verbouwingsperikelen...

Een hele tijd al verwaarloosde ik deze blog, vooral door tijdsgebrek. De verbouwingsgekte is nog niet achter de rug. We hebben niet stilgezeten. Na een verplicht pauze vorig voorjaar (gebroken voet) gingen we aan de slag met de andere helft van de benedenverdieping. Vloeren uitbreken, uitgraven, oude pleister afkappen, deuropeningen uitbreken en metsen...Op deze foto's zie je ook al de nieuwe betonplaat. Deze ruimte, voorheen eetkamer, is ondertussen speelkamer voor Kleine Prins geworden. Bedoeling is dat het ook zal fungeren als TV-kamer voor onze dochters. Zij zijn de speel-leeftijd al ontgroeid. Op de middelste foto zie je de doorgang naar woonkamer en keuken. Op de onderste foto zie je de toegang naar de voormalige woonkamer. Deze is inmiddels een slaapkamer voor onze DramaQueen.

Ondertussen zijn we toe aan de afwerking van alle ruimtes. Aangezien we dit zelf doen gaat hier al onze vrije tijd aan op.

Hieronder zie je de trap naar het bureau. Een trap in rustieke eik, zonder neus. 


 Dezelfde firma plaatste ook de balustrade in eik. Deze geeft uit in de woonruimte, net boven het keuekeiland.Er werd nog net voor de Kerst getegeld. Onze eerste Kerst in onze nieuwe woonruimte, met kerstboom aangepast aan de hoogte van het dak. Maar liefst 3,5m hoog, ik had bijna acht uur nodig voor de decoratie. Ik koos voor metaaltinten : goud, brons, koper, zilver, ijzer met wit en zwart.Ook al is de speelkamer nog niet afgewerkt, zoonlief kreeg zijn eigen kerstboom (ons vorig model), versierd met blauwe leds en diertjes : vogeltjes, vlinders en beertjes.Ik was aangenaam verrast dat, ondanks dat ik niets meer publiceerde, er toch nog nieuwe volgers zijn bijgekomen. Welkom !

2 opmerkingen:

 1. Leuk de verbouwing zo te kunnen volgen.
  Wij hebben net hetzelfde model van balustrade in de vide van de hal maar dan in metaal , zwart gelakt.
  Mooie vloer ook en prachtig die hoogte in de woonkamer
  Groetjes
  Christel , Garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een klus maar wel een leuke klus. Ik ben zeer benieuwd hoe je het gaat inrichten en natuurlijk het kleurgebruik.
  Sterkte ermee hoor en een fijne zondag.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen