zondag 17 mei 2015

Paas-project!

Dit bericht is als het ware "vijgen na Pasen". In de paasvakantie had ik een week verlof gepland. De week voor de paasvakantie werd ik ziek en lag ik ongepland een week in de sofa ziek te zijn. Tijd genoeg om eens goed rond te kijken en me te beginnen ergeren aan de waslijst van werkjes die nog te doen vallen. Vooral onze eettafel en stoelen pastten niet langer in ons interieur en ergerden me al een tijdje.  Een mooie eiken tafel en bijpassende stoelen stonden al lang op de verlanglijst, maar! De verbouwingen van de afgelopen twee jaar hebben ons spaarvarkentje lelijk toegetakeld en gezien de waslijst van kosten en werken die nog wachten is nieuw meubilair geen echte prioriteit.

Ondergetekende toog dus naar de kringloop en vond daar deze stoeltjes:


Voor 5€ per stuk, jammer genoeg slechts vijf exemplaren, kunnen we niet sukkelen dacht ik. Dan manlief proberen te overtuigen die met opgetrokken neus mee naar de kringloop trok. Hij is niet bepaald een fan van "oude bucht" en houdt van "shiny and new" (denkt hij, maar toch ...) , maar gaf me met tegenzin mijn zin. Na drie dagen bekleding en vernis verwijderen de stoeltjes in de kalkwas gezet en voorzien van nieuwe zittingen en bekleding.
Ook onze oude eettafel van Ikea afgeschuurd en in de grijze olie gezet, onderstel geschilderd en voilà, manlief moest weer eens toegeven dat het resultaat er mag wezen. 

Voor:


En na: 

En de stoeltjes voor : 

En na : 


Welkom aan de nieuwe volgers,

Grtjs 

4 opmerkingen:

 1. Mooi gedaan! Wat een geluk dat je deze stoeltjes tegenkwam bij de kringloop. Zo zie je maar weer.....het hoeft niet duur te zijn! De tafel is ook mooi geworden!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt supergoed geslaagd! Wat een verandering, ik vind het echt heel erg mooi geworden, je hebt gewoon een nieuwe eethoek zo helemaal in de landelijk stijl, prachtig geworden!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig zijn je stoelen geworden...en voor zo'n zacht prijsje...je interieur
  ziet er héél anders uit !! Héél mooi !
  Fijne week nog
  Liefs Kathy
  House by the Waterhole

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow, dat heb je heeeel goed gedaan zeg! wat een super gave stoeltjes! en wat een klus.
  echt heel leuk, en dat dus voor weinig, kijk dat is nu eens echt leuk! en je man ook nog blij:)
  groetjes, inge r

  BeantwoordenVerwijderen