woensdag 5 februari 2014

Tuindeur

Vorige vrijdag werd onze nieuwe tuindeur geïnstalleerd. Het is een deur uit massieve afrormosia, wat haar enorm zwaar maakt. Ze is onbehandeld en de bedoeling is dat ze mooi vergrijsd zoals de rest van het hout buiten. We hadden aan de schrijnwerker gevraagd om geen beslag te voorzien, maar hier heeft hij geen rekening mee gehouden. Er staat dus nu een lelijke slotplaat op. Jammer genoeg is deze vastgeschroefd dus als we ze gaan verwijderen zitten er gaatjes in het hout! Alweer een nieuwe frustratie. Ook onze nieuwe ramen laten op zich wachten, bij de fabrikant werden de ventilatieroosters in de verkeerde kleur geleverd. Hierdoor hebben we moeten schuiven met de planning, want normaal gezien waren de pleisterwerken al van start gegaan. De echte verbouwingsstress begint dus de kop op te steken!


4 opmerkingen:

 1. Mooie deur, mijn man is ook schrijnwerker/meubelmaker en die zit te genieten van het hout...dat gaat heel mooi worden.
  Ja...inderdaad...jammer van je sleutelplaat.
  Fijne Avond.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou zeg wat hebben jullie pech. Het kan ook nooit een keer goed gaan.....dat snap ik ook nooit!!
  Maar het is wel een stoere deur! Grappig dat jij nu eens zegt dat de lampenvoet zoals hij eerst was zo ook mooi is. Ik had ze jaren geleden al eens geverfd.
  Trouwens ben benieuwd hoe alles gaat worden bij jouw.

  Fijne avond

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar, bij ons hadden ze op 1 van de 3 dubbele deuren indertijd ook zo'n lelijk ding gedaan....onder het mom van "dit is veiligheidsbeslag...goed tegen inbrekers" de rest heb ik gelukkig kunnen voorkomen...maar wat een mooie stoere deur!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was bij ons ook de redenering van de schrijnwerker. Alleen zitten de schroeven wel aan de buitenzijde. Een beetje een slimme inbreker schroeft deze toch gewoon los? ;-)

   Verwijderen