vrijdag 20 november 2015

Zelliges

Onze keuken werd in mei 2014 geplaatst. We kozen ze bij DSM en we moeten eerlijk bekennen dat de samenwerking op wieltjes liep. (Dat kan niet gezegd worden van alle aannemers of bedrijven waar we werken door lieten uitvoeren, jammer genoeg)
Maar bon, ik had allang een idee van wat het moest worden en na wat rond te hebben gekeken bij verschillende keukenfabricanten gingen we in zee met DSM. Bij sommige fabrikanten werd er zelfs niet de moeite gedaan om een voorstel uit te tekenen, tenzij we onmiddellijk ons budget met een paar duizend euro's optrokken ( onder andere bij de befaamde fabrikant die laminaat gebruikt, "herkenbaar aan de zwarte lijntjes" 😆) Aangezien ons budget nog niet vastlag en de verkoper niet de moeite wou nemen uit te tekenen wat we wilden hebben we dan dat bedrag inclusief die enkele duizenden euro's besloten bij de concurrentie te besteden, neh !


Het werd een keuken in de kleur Magnolia met werkblad in composiet blauw hardsteen.
Tot nu toe zeer tevreden, alleen enkele maanden geleden besliste onze 5 jarige Kleine Prins om even bovenop een openstaand deurtje te klimmen met als gevolg dat de scharnier uit de kast brak. Tot zover onze nieuwe keuken. Vastbesloten dat deze schade zeker en vast niet door de garantie gedekt is namen we contact met de fabrikant voor de herstelling. Zij konden de scharnier opnieuw bevestigen en rekenden deze reparatie niet aan! Is dat effe chance hebben!Inmiddels stond de keuken er al meer dan een jaar, en ook een lot zwarte zelliges in hun verpakking. Klusje voor het allerheiligenverlof. En tadaa: eindelijk tegeltjes! Onmiddellijk een andere sfeer in de keuken. Zelliges (het woord zellige is Arabisch voor tegel) zijn Marokkaanse tegels uit natuurlijke klei. Ze zijn handgemaakt en met de hand schuin gekapt, waardoor je ze zonder voeg kan (en eigenlijk moet) zetten. Geen enkele tegel is gelijk, en de kleine imperfecties en kleurennuances geven net extra sfeer.
Volgend project voor de keuken : beslissing over de plafondverlichting! Zoals je kan zien zitten er momenteel alleen nog maar gaten met kabeltjes die eruit steken. Op advies van onze architect voorzagen we genoeg aansluiting voor inbouwspots, maar we vrezen dat er wat teveel spotjes zullen zijn en overwegen een armatuur boven het eiland.

4 opmerkingen:

 1. Heet is constant keuzes maken maar voor de keuken is een goeie geweest. Hij is prachtig. Wat een geluk dat de fabrikant het deurtje herstelde dat is toch even een goede chance hebben!
  Ik ben benieuwd wat je met de verlichting gaat doen. Succes met jullie keuze.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zeliges zijn toch zo mooi. Ik vind ze zo mooi in een keuken .
  En toch een klein chanceke dat ze gratis het deurtje hebben hersteld , meteen reclame voor hun firma.
  Ik kijk uit wat je met de verlichting gaat doen .
  Groetjes
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi allemaal,en ben benieuwd wat je nog meer laat zien.

  Groet, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo mooi die zwarte zelligjes, die wil ik ook heel graag in mijn keuken straks!
  Liefs,Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen